Comments

An old stable in Spanish pastures

An old stable in Spanish pastures

In the province of Cáceres in Spain, on the hillside, is an old abandoned barn. Formerly used as a refuge when the cows were in a high pasture, it has been completely transformed by the architectural office Abaton into a country house with breathtaking views of Spanish nature, isolated from everything. Change of scenery guaranteed!

Like a rehabilitated hangar


ÁBATON Architecture and Belen Imaz / BATAVIA When they rehabilitated the old stable, the architects of the Ábaton studios chose to keep the original structure of the building. We thus find the large sheet metal hangar doors. Once closed, impossible to guess that is hidden behind an incredible second home.

Pool with view


ÁBATON Architecture and Belen Imaz / BATAVIA At the front of the stable, the Ábaton studio installed a swimming pool. When diving, you can enjoy the incredible view of the Spanish pastures. Beautiful and ecological, it also serves as a water recovery tank and supplies the house.

Leather and concrete


ÁBATON Architecture and Belen Imaz / BATAVIA In order to preserve the natural spirit of the old barn, the architects chose raw and natural materials, both for the interior architecture of the building and for its decoration. This photo is the perfect example: we can see a beautiful concrete ceiling as well as pretty wooden and leather armchairs.

In the living room, heterogeneous elements


ÁBATON Architecture and Belen Imaz / BATAVIA Articulated around an ultra-modern fireplace, the living room is made up of heterogeneous elements which give it a very special charm. Different materials and furniture are mixed there. We thus find side by side a burgundy leather sofa, white armchairs, a light wood coffee table and a gray textile sofa.

A second floor open on the ground floor


ÁBATON Architecture and Belen Imaz / BATAVIA Before rehabilitating the stable, the Ábaton studio completely destroyed the original interior because it was in far too bad condition. Its architects then gave free rein to their imagination and created an original interior. The floor is thus distinguished by a contrast between oak wood and concrete. Between the rooms, a metal walkway is open on the ground floor.

Wood in the dining room


ÁBATON Architecture and Belen Imaz / BATAVIA The ceiling of the house is entirely covered with beautiful light wood. In the dining room, around a long white table, are arranged pretty chairs, also made of wood. This predominance of natural material gives the room a Scandinavian aspect but also soothing.

The kitchen and its bar, in a row


ÁBATON Architecture and Belen Imaz / BATAVIA The interior space of the house is spacious and refined. Near the dining room, we find the kitchen and its bar, in a row. There is definitely no shortage of seats.

Natural stone on the ground


ÁBATON Architecture and Belen Imaz / BATAVIA The ground floor floor is entirely covered with natural stone, excellent for maintaining freshness. We find this beautiful natural material on the stairs that lead upstairs.

Touches of blue in the bedroom


ÁBATON Architecture and Belen Imaz / BATAVIA Like the rest of the house, decorated by the Batavia company, the design of the master bedroom is very refined. The light colors of the walls and the floor provide a beautiful light. The touches of duck blue, it takes warmth. Architectural project and construction: ÁBATON Architecture and interior design: ÁBATON and BATAVIA